2023-ban is gazdag és sokszínű programokkal várja a tavaszt Siófok! A 55 éves Balaton-parti város a tavaszi időszakban élményekkel teli kulturális és családi rendezvényekkel, aktív kikapcsolódási lehetőségek széles választékával, különleges gasztronómiai élményekkel és rengeteg élménnyel várja az embereket. A tavalyi év rekordot döntött 1,5 millió vendégéjszakával, és 2023-ban is az első számú belföldi utazási cél marad egész évben.

  • Április 29-ig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol látogatóink kiállítások, könnyű- és komolyzenei koncertek, filmvetítések és családi programok között válogathatnak.
  • A part mentén hosszú szakaszokon és a Balatoni bringakörút várost érintő részein élvezhetjük a kerékpározás örömét, és gyönyörködhetünk a felejthetetlen panorámában, ami kiváló családi és baráti kikapcsolódást kínál.
  • A város szerte remek éttermek, bisztrók, fagyizók és cukrászdák színesítik a sétáló- és kerékpározó útvonalakat, így a tavaszi napsütésben élvezhetjük a kiváló ételeket, a helyi gasztronómiai termékeket és a balatoni hangulatot árasztó teraszokat. A Kálmán Bonbonja többször is megtalálható lesz a siófoki Dinasztia Cukrászda kínálatában, melynek különlegességét Kálmán Imre 140. születésnapjára alkották meg.
  • Siófok ikonikus parkjai és gyönyörű virágágyásai a tavasz színeiben és illatában pompáznak, melyeket felejthetetlenné varázsol egy sétahajózás vagy egy séta a megújult Rózsakertben, ahol a Balaton partján lévő szökőkút különleges fény- és hangjátékkal bővül.
  • A Töreki Természetvédelmi Terület hűs erdei sétáival és természeti csodáival várja a kirándulókat, a Cinege pihenővel és madármegfigyelő toronnyal.
  • Számos szolgáltató és turisztikai attrakció színesíti és felejthetetlenné teszi a Siófokon eltöltött tavaszi napokat: Bella Állatpark, DRV Vizek Háza, Fordított Ház, Óriáskerék, több kilométernyi szabad strand játszótérrel, sportpályákkal és fitnesz parkokkal.
  • A városban változatos kulturális, szabadidős és gyermekprogramok várják a látogatókat, mint például a BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház, valamint a Kálmán Imre Művelődési Központ.
  • A tiszta víz, a természet csendje és a páratlan panoráma várja a SUP, kajak és horgászat szerelmeseit a partszakasz több pontján.
  • Május utolsó hétvégéjén a hajóállomás környéke élettel és rózsaillattal töltődik meg a Pünkösdi Rózsafesztivál keretében. Színes vásári forgatag, rózsaültetés és sok gyermekprogram várja a vendégeket, mely megnyitja a 2023-as nyári szezont. Az ünnepi hétvégét a siófoki KFT zenekar koncertje, Zséda ünnepi koncertje és a Balaton Táncegyüttes 60. évfordulóját ünneplő előadása zárja.

Siófok város 55 éves, és ebben az évben a várost Varga Imre szobrászművész 100. születésnapja és a Balaton Táncegyüttes 60. évfordulója is különlegessé teszi a jubileumi események sorát. Megújult kiállítótérrel, új kiadványokkal, arculattal, online kvízjátékkal, színes rendezvényekkel és Siófok55 Városnapjával vár minden érdeklődőt egész évben.