Az Asus június 29-én fogja bejelenteni a Zenfone 10-et, és az egészet megnézheted majd online, de nem kell addig várnod, hogy megnézd, hogyan fog kinézni a telefon, miután új renderek szivárogtak ki az internetre.

Ezek a renderek egy olyan telefont mutatnak nekünk, amely kicsi lesz, mégis, úgy tűnik, gyönyörűen néz ki. De a Zenfone 10 esetében ez a szépség várhatóan több lesz, mint a bőr mélyén – a külsőségek mellé nagy specifikációkat várunk.

Görbék a megfelelő helyeken
A kiszivárgott képek legújabb köre Evan Blass-től származik a @evleaks Twitter-fiókon keresztül. Ez a Twitter-fiók jelenleg le van zárva, de az általa megosztott képek közül néhányat itt láthatsz.

Ezek a renderek egy olyan telefont mutatnak, amely nem kevesebb, mint öt különböző színben fog megjelenni: fekete, kék, zöld, piros és fehér. És nehéz kiválasztani a kedvencet. Nekünk különösen tetszik ez a zöld, és ez egy teljesen új szín a Zenfone 10 kiadásához.

A színeken túl azt is látjuk, hogy a Zenfone 10 két nagy kamerával rendelkezik majd a hátlapon, valamint egy saroklyukasztásos helyzetet az előlapon, ahol a szelfi kamera kap helyet. Ez a kamera egy 5,9 hüvelykes kijelző alatt fog elhelyezkedni, amely az AMOLED technológiának köszönhetően elég jól fog kinézni. Ez a kijelző 120 Hz-es frissítési frekvenciát is kínál majd.

A belsejében rengeteg nagy névre és számra számítunk. Minden a Snapdragon 8 Gen 2 chippel kezdődik, amelyhez akár 16 GB RAM és akár 512 GB tárhely is társulhat. Az egyik nagyméretű hátsó kamera 200 megapixeles lesz, úgy tudjuk, optikai képstabilizátorral. A második kamera egy új, ultraszéles látószögű kamera lesz, ha az értesüléseink helytállóak.

Folytatva a specifikációs dömpinget, egy 5000 mAh-s akkumulátor és 67 W-os töltés fogja kezelni a legtöbb energiaigényt, míg az oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasó gondoskodik a biometrikus adatokról. A vezetékes fejhallgatók rajongói kétségtelenül örömmel hallják majd, hogy az IP68-as vízállósági besorolás ellenére 3,5 mm-es csatlakozót is tartalmaz.

Mindezt természetesen a 2023. június 29-én 21:00CST-kor Tajpejben megrendezésre kerülő Zenfone 10 eseményen várhatjuk majd megerősítésre. Ez a dátum már nincs is olyan messze, és a Zenfone 10 már most is olyan telefonnak tűnik, amelyet érdemes szemmel tartani, ha valaki olyan, aki a zsebben hordhatóbb készülékeket kedveli.