Az Apple iPhone iOS-szoftverében néhány nagyszerű tipp és trükk van elrejtve, amelyek közül néhányat elolvashat tippek és trükkök gyűjteményünkben. Van azonban egy, amelyet az iOS 15-ben fedeztünk fel, és amely megérdemli a saját funkcióját, mert egyszerűen kiváló.

Tudtad, hogy a Safariból közvetlenül a Fotók könyvtárába húzhatod a képeket? Biztosra kell menned, hogy két kezed legyen készenlétben – ez nem egykezes tipp. De ha például a Google képkeresőből van néhány kép, amit egyenesen a Fotók könyvtárába akarsz dobni, most elmondjuk, hogyan.

Így húzhatsz képeket közvetlenül a Safariból a Fotókba

Lehet, hogy erre a tippre nem lesz olyan gyakran szükséged, de nem mondhatod, hogy nem menő. Akár vicces mémeket keresel a Google képkeresőben, akár valami praktikusabbat, egy képet a képernyő sarkában tartva és áthúzva egyszerűen rákattinthatsz még több képre, majd egy mozdulattal áthúzhatod őket a Photos könyvtáradba.

  • Nyissa meg a Fotók alkalmazást iPhone készülékén
  • Nyissa meg a Safari alkalmazást az iPhone-on
  • Nyissa meg a Safariban azt az oldalt, amelyen a Fotók könyvtárába elmenteni kívánt képek találhatók.
  • Nyomja meg és tartsa lenyomva az egyik képet, majd húzza a sarokba.
  • Tartsa tovább ezt a képet az egyik ujjával, majd a másik kezével koppintson minden további képre.
  • Minden egyes kép, amelyre rákoppint, automatikusan az első kép sarkába kerül, így egy halom képet hoz létre.
  • Ha megvan az összes kívánt kép, a képeket megérintő kézzel húzd felfelé az iPhone aljáról az App Switcher betöltéséhez, ha Face ID-s iPhone-od van, vagy érintsd meg kétszer a Home gombot, ha Touch ID-val rendelkezel.

Érintse meg a Fotók alkalmazást, amelynek a Safari alkalmazás mellett kell lennie, ha egymás után nyitotta meg őket.
Ha a Fotók alkalmazás megnyílt a Könyvtárban, engedje fel a képek tartását, és azok automatikusan megjelennek a Könyvtárban.
Természetesen ez a trükk egyetlen kép esetén is működik, vagyis már nem kell lenyomva tartanod a fényképet, majd a “Hozzáadás a fényképekhez” gombra koppintanod, ha nem akarod, bár ez valószínűleg gyorsabb lenne egy kép esetén.

Érdemes megjegyezni, hogy ahhoz, hogy több képet is ki tudjon választani, és a Safariba húzza őket, az első képet nyomva kell tartania, és nem szabad elengednie, amíg az összeset be nem dobja a Fotók könyvtárába, ezért van szükség két kézre vagy nagyon hosszú ujjakra.