A OnePlus végre elindította 2022-es zászlóshajóját Kínán kívül, és az elmúlt évekhez hasonlóan ez is egy felső kategóriás prémium zászlóshajó, amely valamivel kevesebbe kerül, mint a nagynevű konkurencia.

Ahogy az a vállalatra jellemző, két változat létezik, és ezek színkódoltak. Van egy matt fekete modell 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, amely az Egyesült Királyságban 799 fontba, Európában pedig 899 euróba kerül. Van egy zöld “Emerald Forest” modell is 12GB RAM-mal és 256GB tárhellyel, amely 12GB RAM-mal és 256GB tárhellyel érkezik.

Az Egyesült Királyságban legalábbis ezek a tárhely- és RAM-változatok csak a kiválasztott színeikben kaphatók. Tehát sajnos nem lehet fekete modell 12GB/256GB-tal, sajnos. Ez egy szokatlan döntés, de ez egy klasszikus OnePlus lépés.

Magát a telefont még januárban leplezték le először, így már mindent tudunk a kialakításáról és a specifikációiról. A telepített szoftvert leszámítva semmiben sem különbözik a kínai modelltől. Bővebben itt olvashattok a OnePlus 10-ről.

A kínai OnePlus telefonokon az Oppo ColorOS 12 fut, míg a globális egységeken az Android 12-re épülő OxygenOS 12 fut majd. Ezzel együtt a két operációs rendszer most már mindkettő ugyanazt az egységes kódbázist használja, ami azt jelenti, hogy a köztük lévő különbségek minimálisak.

A OnePlus a globális piacokon továbbra is az OxygenOS márkanevet fogja használni, és három nagy szoftverfrissítést ígért a OnePlus 10 Pro-val és öt évnyi biztonsági javítást, biztosítva, hogy a telefon tisztességes ideig kitartson.

Csak egy gyors összefoglaló: a OnePlus 10 Pro-t a Snapdragon 8 Gen 1 processzor hajtja, 6,7 hüvelykes Quad HD kijelzője van 120 Hz-es adaptív frissítési frekvenciával és 1300 nits csúcsfényerővel, valamint 5000 mAh-s akkumulátorral.

Ez az akkumulátor gyorsan tölthető a 80 W-os SuperVOOC töltőnek köszönhetően, amely 32 perc alatt 1-100 százalékos töltöttséget biztosít (kivéve, ha Észak-Amerikában vagy, amely esetben 65 W-os SuperVOOC-ot kapsz, 1-100 százalékos töltöttséggel 34 perc alatt).

A hátlapon egy kiemelkedő kameraegység található három kamerával és egy LED-es gyűrűsfénnyel. Ez egy 48 megapixeles elsődleges, egy 50 megapixeles ultraszéles és egy 13 megapixeles teleobjektívből áll.

A OnePlus továbbra is együttműködik a Hasselbladdal, ami azt jelenti, hogy a képek színfeldolgozása megfelel a Hasselblad szabványainak, és hogy a telefon ugyanazt a Hasselblad által továbbfejlesztett kameraalkalmazást használja.

A telefon megvásárolható lesz az Amazon, a Three, a John Lewis és az Egyesült Királyságban közvetlenül a OnePlus-tól.