A hivatalos honlap szerint Siófokon a Balaton-parton található Teátrum kávéház és étterem bérbeadására hat éves időszakra van lehetőség. A részletek szerint az ingatlan területe 280 négyzetméter, valamint tartozik hozzá egy 20 négyzetméteres terasz is. A nyertes pályázó április 1-jétől veheti át az ingatlant, és jogosult lesz arra, hogy egészen 2028. március 31-ig üzemeltessen itt. A bérleti díj havi 190 ezer forint, amelyre még az általános forgalmi adó is vonatkozik.

A kiírásban szerepel, hogy a bérlőnek a vonatkozó önkormányzati rendeletek szerinti nyitvatartási időket kell betartania naponta. Emellett, amikor a Kálmán Imre Művelődési Központ rendezvényeket szervez, a bérlőnek hosszabb nyitvatartást kell biztosítania. Azonban az időn túli nyitvatartásról egyéb megállapodás születhet.

Az érdeklődőknek lehetőségük lesz megtekinteni a Teátrum kávéházat, amelyre március 13-án kerül sor, amikor a bérbeadó lehetőséget biztosít a megtekintésre.

A pályázat kizárólag személyesen, zárt borítékban nyújtható be a Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatóságán. A borítékon a “Kávéház pályázat” feliratnak kell szerepelnie, és semmilyen olyan információ nem lehet rajta, ami a pályázó személyét azonosíthatóvá tenné. A pályázat beadási határideje március 28-a, 10 óra.