Az újonnan megválasztott elnök, Varga Gábor, aki korábban az egyesület szakmai vezetője volt, most átvette az elnöki posztot. Az elnökség további három taggal bővült. Ezen kívül Papp Péter András is elnökségi tagként szolgál. A bővült vezetőségben Kosztyán Patrik is helyet kapott, aki a váci egyesületből érkezett. Kulcsár Gábor, a nagykanizsaiak korábbi kajakosa is csatlakozott hozzájuk, valamint Zsohár István, aki korábban a Budapesti Honvéd versenyzője volt. Ők együtt irányítják majd az egyesület jövőbeni tevékenységét.

Varga Gábor elmondta, hogy Magyarország legelismertebb sportága a kajak-kenu, és így Siófokon elsődleges céljuk a sportág fejlesztése és támogatása lesz. Ennek érdekében nemcsak pályázatok és támogatások felé fognak fordulni, hanem szponzori támogatásokat is bevonnak. Tervezik az eszközpark fejlesztését, a sportolók létszámának növelését mind a szabadidősport, mind pedig a versenysport terén. Az újdonság, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség bevezette az SUP-ot (álló evezés) új szakágként, és Siófokon is ezzel bővül majd a kínálat.

Az egyesület 2012-ben alakult, és 2018-tól indult meg a kajak-kenu versenysport Siófokon. A siófoki kajakosok 2018-ban 18 sportolóval 15 pontot szereztek a bajnoki pontversenyben. Ebben az évben már 50 versenyengedélyt váltattak ki és 102.5 bajnoki pontot szereztek, így az országos ranglistán 168 induló közül a 44. helyre kerültek. Az elnök elmondta, hogy a következő évben céljuk 200 pont elérése, bár ennek megvalósítását némi nehézségek is nehezítik, mint például a vírushelyzet vagy a Sió-csatorna rekonstrukciója, amely az edzések helyszínét érinti. Az aktív versenyzők továbbra is edzhetnek a kormányrendelet szerint, így az edzések, beleértve az edzőtermi és uszodai tréningeket, folyamatosan zajlanak. Az egyesületben 65 tag található, közülük 50-en aktív versenyzők, amihez hozzájön 5 felnőtt és 45 utánpótláskorú sportoló, akik a következő versenyszezonra készülnek.

Az egyesület versenyzői idén a magyar bajnokságon több dobogós helyezést értek el. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Fliszár Barna, aki a kölyökválogatott keretébe is bekerült.